Германия победи с 1:0 Англия в приятелски мач на стадиона в Дортмунд. Освен с резултата между големите съперници, дори в по-голяма степен двубоят ще остане в историята като прощален за 31-годишния Лукас Подолски.

Футболистът на "Галатасарай" ще го запомни завинаги, тъй като вкара победния гол в 69-ата минута със снаряд от около 25 метра, поразил една от сглобките на вратата на гостите.

Подолски бе изпратен със специална церемония преди срещата, той получи много подаръци, почетна фланелка и т.н. И започна в стартовите 11. Лукас няколко пъти пробва удари и упорството му бе възнаградено през второто полувреме. В 84-тата той бе заменен под овациите на пълния стадион. Дори бе хвърлян във въздуха.

Това бе мач №130 за Германия за Лукас Подолски, който, въпреки че е само на 31 г., реши да се откаже от бундестима.

А треньорът Йоахим Льов бе заложил сред титулярите на футболисти на 20-21 години, изгряващи звезди в отбора на актуалните световни шампиони. Свежа кръв имаше и в английския състав, начело на който Гарет Саутгейт направи официален дебют, откакто подписа договор като селекционер.

Британците повече могат да съжаляват, че не вкараха гол преди бомбата на Подолски. Те имаха по-чистите положения.

Пропуски направиха Адам Лалана, Деле Али (два пъти), Ерик Дайър и Джейми Варди.

Германия заигра по-силно след гола. Лерой Сане и Андре Шюрле можеха на направят успеха на домакините по-убедителен, но изтърваха.