"С цветя, молитви и маршове на мира проблемът с ислямския тероризъм няма да бъде решен".

Това заяви лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов пред бТВ. Така той коментира атентатът в Лондон от вчера. Според Каракачанов трябва да има радикално законодателство срещу терористите и при съмнения те трябва да бъдат експулсирани.

"Не може Европа да прдължава да приема стотици нелегални мигранти, те са утрешната вълна", каза Каракачанов.

Той коментира и очакваните автобуси с избиратели от Турция.

"Знаем ли дали тези хора идват само за изборен туризъм или други намерения. Това е открита намеса на Ердоган в нашата предизборна кампания", каза Каракачанов.

Според лидера на "Атака" Волен Сидеров българският президент Румен Радев трябва да отговори на изявленията на турския президент Реджеп Ердоган по повод българските избори.

"Да каже, че не се оказва натиск, напротив т.нар. турска общност има пълната свобода да правят партии, да имат медии. Турция винаги е използвала натиск, въпросът е ние какво правим", каза Сидеров.

Според него Ердоган е нервен, защото за първи път България гони негови шпиони.

Според лидера на НФСБ Валери Сименов има ескалираща агресия от страна на Ердоган.

"Полагам огромни усилия да бъда много обран и дипломатичен. Да не бъда упрекнат в краен изказ", каза Симеонов.

Обединените патриоти заявиха, че тяхното политическо поведение е изцяло в зависимост от програмата им. А техните избиратели не се интересували дали те ще я изпълняват с ГЕРБ или с БСП.

Според Сидеров важна е програмата и всеки министър трябва да поеме ангажимент, че ще я изпълнява, ако не я изпълнява – да бъде сменен.

"Крайно време е всички български партии да седнат на масата да преговарят, да престанат да се делят на ляво и на дясно, а да работят за националните интереси", обяви Каракачанов.