Президентът Румен Радев назначи още едни член на екипа си. Вероника Орбецова ще е секретар на президента по външна политика, съобщиха от "Дондуков"2.  

Орбецова е работила като дипломатически служител в дирекции „ООН и сътрудничество за развитие” и „Близък изток и Африка” в Министерството на външните работи. Била е научен сътрудник в катедра „Отношения между ЕС и Китай” и академичен асистент във факултета по Международни отношения и дипломация в Колежа на Европа в Брюж, Белгия.

Завършила е двойна магистърска програма „Международни отношения и задгранична дейност” и „Европеистика” в университет Париж 1 Пантеон-Сорбона, като е била удостоена със стипендия за отличен успех от френското Министерство на външните работи. 

Владее английски и френски език, ползва руски и испански език и има познания по китайски език.В края на 2015 г. издържа изпит за стажант -аташе в Министероството на външните работи.

Орбецова е дъщеря на дългогодишния дипломат Ангел Орбецов. Той е бил на задгранична работа в Афганистан (1987–1988), Иран (1989–1992), Пакистан (1995–1999) и като посланик на Република България в Китай по времето на НДСВ и Тройната коалиция. (2003–2007). Автор е и на учебник по персийски език. Орбецов е обявен за сътрудник на ДС от Комисията по досиетата.