Легендарната изпълнителка Мариза Нунеш за пореден път достави изключителни емоции на любителите на музиката й в България. 

Кралицата на фадото и нейните виртуозни музиканти накараха феновете в залата на НДК да настръхнат под звуците на класическото и съвременното фадо, обогатено с морните на Кабо Верде, ритъм енд блус, класика и други скъпи на сърцето й ритми.Португалката не скри емоциите си около шоуто в София, което е и първото за европейското й турне .

„Вълнувам се много за предстоящата ни среща. Обичам България, защото публиката е невероятна! Въпреки голямата езикова бариера, хората пеят песните ми и винаги усещам уважението, което засвидетелстват към мен и моята музика“, сподели Мариза и допълни: „Този концерт ще бъде много откровен. Въпреки голямата зала ще се опитам да достигна до всеки един човек чрез музиката и емоциите, които носи тя“. 

Изпълнението й бе повече от зашеметяващо. Тя наистина достигна до сърцата на всички в залата. Носителката на престижната награда „Best Artist” at Songline music awards , която е й обявена за една от 20те най-влиятелни жени в света според Executiva Magazine зарадва българските фенове с песни и от новия си албум “Mundo” .

Мариза е родена през 1973 г. в Мапуто – Мозамбик, от смесен брак между африканка и португалец, припомня БГНЕС. Още като дете семейството й се премества в Португалия и тя започва да пее фадо дори без да разбира думите по картинките, които нейният баща рисува. Издава първия си албум „Fado Em Mim” на 26 години. През годините тя си партнира както на сцената така и в студиото с артисти като Стинг, Тито Париш, Конча Буйка, Руй Велозо, Иван Линс и Доминик Милър и остава след себе си поредица от хитове. Мариза изминава дългият път на млада певица с богат, жив глас и силна харизматичност до големия артист от световна класа . Българската публика се увери за пореден път в силата, с която Мариза изпълнява родната си музика и със сигурност ще я чака със затаен дъх отново и отново.