На колко вида различни Българии посвещават вота си днес българските политици, които гласуваха на извънредния парламентарен вот.

Мустафа Карадайъ - лидер на ДПС - гласува в Кърджали и пак натърти, че ще спасява страната:

"За цяла България е важен вотът в Кърджали. Кърджали е част от България. Разяснихме призива, който го има на нашите плакати, и казахме защо "Да спасим България" не е слоган, не е мото, а е призив към всички български граждани."

Лидерът на "Да, България" Христо Иванов излъчва вота си на живо в социалната мрежа фейсбук, като след това заяви:

"За силна България, европейска, и за силни институции."

Лидерката на ДБГ Меглена Кунева само публикува снимка как пуска бюлетината и не коментира.

"Гласувах за единна и неделима, демократична евроатлантическа България с неприкосновени граници. Гласувах за истинско равноправие, а не само на думи", каза пък лидерът на ДОСТ Лютви Местан, след като пусна бюлетината.

Трябва ни конструктивен дух за едно работещо правителство, заяви бившият лидер на АБВ Георги Първанов.

"Гласувах за това в българската политика да надделеят мъдрите и разумните, да имаме едно работещо управление, управление на знаещите, защото вече ни идват в повече експериментите, агресията, омразата", каза той.

Лидерът на "Обединените патриоти" Красимир Каракачанов, след като упражни правото си на глас, заяви пред Нова ТВ, че иска една нова България.

"Една България, в която българите ще живеят достойно, ще бъдат сигурни. Една България, която няма да прогонва децата ни в чужбина като обслужващ персонал, а ще им създава възможности за работа, образование и живот в България."