"Тези избори бяха ненужни. Знаехме отначало, че нищо по-различно няма да се случи. Защо бше нужно това упражнение. Защо, г-н Борисов"?

Така съпредседателят на "Обединените патриоти" Валери Симеонов коментира пред БНТ предварителните резултати от парламентарните избори. Формацията е на трето или четвърто място в съревнование с ДПС, гласят данните на социолозите в края на изборния ден.

Според Симеонов отговорът на въпроса дали "Обединените патриоти" ще участват във формиране на правителство зависи от крайния резултат, но и от начина, по който ще бъдат проведени и ще протекат преговорите за бъдещо управление. 

"Доста сме скучни и предвидими. Ще искаме същото, което и преди 2 години - добра програма за управление с повече приоритети от нашата програма", каза той.

Попитан дали обединението с ВМРО и "Атака" ще продължи да е стабилно Симеонов коментира така:

"Да не съм баба Ванга да прогнозирам бъдещето? Разбираме се с колегите, работим добре, но животът е нещо толкова сложно..."

Валери Симеонов призна, че е разочарован от резултата на "Обединените патриоти", защото се е очаквало по-добро представяне. Но попитан как понася това, че не е ясно дали обединението или ДПС за трета политическа сила лидерът на НФСБ заяви:

"Не сме на текезесарски кантар да се мерим кой е малко отгоре или малко отдолу. Така е и при водещите партии. Макар че бих се чувствал по-добре, ако изместим ДПС от мястото на "вечния трети и вечния балансьор".