Партия "Воля" може да изпадне от парламента, сочат данните от 100% паралелното преброяване на "Маркет линкс". Партията на Марешки на косъм преминава 4% според агенцията. Ако "Воля" остане извън парламента, това съществено променя вариантите за съставяне на правителство.

Пет партии в парламента. Това показват данните от паралелното преброяване на "Галъп интернешънъл" и "Алфа Рисърч" към 22 часа. И според двете социологически агенции коалицията "Реформаторски блок - Глас народен" остава под чертата съответно с 3,3 и 3,16 на сто от гласовете. "Воля" е на ръба и според паралелното преброяване на "Галъп интернешънъл" - 4,1%.

"Има една неизвестна за партията на Марешки", каза Живко Георгиев от агенцията.

Няма разместване сред първите две формации - ГЕРБ и БСП за България. Но според данните до момента все още не е ясен резултатът за третото място. Според "Алфа Рисърч" ДПС влиза в тройката с 10,6 на сто, докато "Галъп интернешънъл" и "Маркет линкс" вкарват там "Обединените патриоти" съответно с 9,5% и 9,33%.

От гласуването в чужбина засега единствените данни са за броя на гласувалите. От МВнР съобщиха, че зад граница бюлетина са пуснали 100 150 българи. Най-много са гласувалите в Турция - 32 160 души.