"Манчестър Юнайтед" е готов да плати 200 милиона евро (173 млн. паунда) за един от големите в "Барселона" - Неймар. Поне това твърди каталунският в. "Спорт" в челен материал.

На 200 млн. възлиза освобождаващата клауза в договора на бразилеца с Барса. "Юнайтед" бил готов да я задейства и отделно да плати 25 млн. евро на самия футболист, за да го докара на "Олд Трафорд".

Ако това се случи, "червените дяволи" ще подобрят собствения си трансферен рекорд, поставен през миналата година при вземането на Пол Погба - 105 милиона евро.

"Манчестър Юнайтед" искаше да купи Неймар преди малко повече от две години, когато използва Педро като параван, за да се добере до далеч по-звездния му съотборник. В крайна сметка Педро отиде в "Челси", а Неймар остана на "Камп Ноу".

Преди броени дни бразилецът заяви, че един ден се надява да играе в Англия:

"Висшата лига е първенството, което ме изумява. Харесват ми отборите и стилът на игра. Кой знае, някой ден с радост бих отишъл там. Подкрепям "Манчестър Юнайтед", "Челси", "Арсенал" и "Ливърпул". Това са отборите, които никога не се отказват. Освен това там работят топ треньори като Моуриньо и Гуардиола. Няма футболист, който да не иска да играе за тях."

Неймар се присъедини към "Барселона" през 2013 г. Преди две лета той преподписа договора си. Напоследък стана може би толкова ценен за отбора, колкото е и Лео Меси. Основно на Неймар се дължи паметното 6:1 срещу "Пари Сен Жермен", класирало тима на четвъртфинал в Шампионската лига.