"Картинката" ми беше следната - Д. Медведев е наследник на В. Путин.

Въпрос само на време. Най-вероятно през 2024 г., но ако стане много, много напечено и за да оцелееш, трябва да оправиш отношенията си със Запада, не е изключено и през 2018 г. Само поради тези съображения го пазят на втората позиция в държавата.

Да, той не е храбрец. Да, присмиват му се. Да, ще задреме понякога не когато трябва и на неправилното място. Но той доказа предаността си през 2011 г., като безпрекословно освободи креслото...

"Картинката" развали Навални със своето разследване и последвалите масони мероприятия из цяла Русия. Той направи Медведев  н е и з б и р а е м  при всичките ресурси и целия опит на Кремъл. Дори Путин да се кълне с нещо като "да пукна, ако..." - все едно няма да го изберат!

А просто като премиер Медведев не представлява ценност. В това качество той е лесно заменим. И неслучайно се разшумяха комунистите с разследването1, прокрадна се гласчето на Миронов2 и опитната Валентина Ивановна3 мълви, че не върви властите да си траят при такива обвинения.

Така че оставката (по-скоро самооставката) на Дмитрий Медведев според мен е въпрос на не толкова далечно време.

И кой знае защо ми се струва, че внезапния удар ще му нанесе председателят на Думата Вячеслав Володин с обвинението в подронване на авторитета на партия "Единна Русия". Демек, трябва да се прочистваме, независимо от длъжностите и ранговете.

--------------------------

1Депутати от Комунистическата партия в Русия поискаха разследване на твърденията на фонда на опозиционера Алексей Навални, че Медведев е натрупал несметни богатства и имоти на обща стойност над 1 милиард евро.

2Сергей Миронов е лидер на партия "Справедлива Русия".

3Валентина Ивановна Матвиенко е председател на Съвета на федерацията - горната камара на руския парламент.

* Авторът е бивш руски депутат, основател на Демократическата партия на Русия. Бил е член на правителството през 1994-1996 г. Коментарът е публикуван в профила му във фейсбук. Заглавието и подзаглавието са на Клуб Z.