Търгът за емблемата на ЦСКА бе прекратен, след като един от заявилите участие - представителят на ЦСКА 1948 Никола Газдов, не бе допуснат от феновете на ЦСКА-София да подаде офертата си. Газдов, който е син на финансовата директорка на "Лудогорец", откъдето идват и подозренията, че собственикът на клуба от Разград Кирил Домусчиев стои зад опита да се вземе емблемата на ЦСКА, бе изведен от полиция и жандармерията от "блокадата" на феновете на стадион "Българска армия".

Така от четири заявки вчера, днес имаше само една внесена цена за активите на фалиралия ПФК ЦСКА АД - от Гриша Ганчев.

Фарсът е пълен, тъй като синдикът Дора Милева обяви пред Sportal.bg, че подава оставка, тъй като е заплашвана и поставяна под натиск пи време на търга.

"Подавам оставка. Утре депозирам молба в съда. Писна ми, не мога да работя повече под този натиск и напрежение. Това не може повече да продължава. Днес бях поставена под сериозен натиск. Имаше заплахи! Хора, които действат със силови методи, искат да получат емблемата на ЦСКА. Днес в стаята имаше хора, които нямат нищо общо с наддаването. Нека си търсят друг синдик. Караха ме много пъти да отворя плика, въпреки моето нежелание", заяви Милева. 

Никола Газдов бе пазен от плътен кордон униформени около час пред административната сграда на арената в Борисовата градина. Около 14 ч търпението на Газдов и сподвижниците му се изчерпа и те си тръгнаха.

 "Разбирам хората, те са емоционални, аз също съм емоционален човек. Не ми е приятно да ме плюят и да ме обиждат, но ги разбирам. Търгът приключи неуспешно. Ние не успяхме да подадем нашата оферта. За нас емблемата е безценна. Ако я спечелим, ще преценим какво да правим с нея. Говорихме със синдика и обяснихме, че няма как да влезем. Търгът не може да се състои", рече Газдов.

А в блокадата бяха включени и деца - от школата на ЦСКА-София. Те бяха получили специална заповед в 12 часа да се явят с екипи на стадиона. Наред с тях и запалянковците на вратата стоеше и излезлият наскоро от затвора Росен Петров-Животното.

Момчета от школата на ЦСКА.

Обстановката бе доста напрегната. Феновете пееха песни и скандираха "Вън от Армията", под съпровода на тъпан. Също като на мач. Изтеглянето на Газдов от стадиона бе "отпразнувано" като малка победа и всички зачакаха голямата.

По закон офертите трябваше да бъдат внесени до 13 часа, а в 14 синдикът Дора Милева да ги отвори. Последва нов плътен полицейски кордон, около 15 часа, при който бе изведена Дора Милева, заедно с Гриша Ганчев. Още преди да е станало ясно, че търгът се анулира, Милева отнесе много обиди.

След оставката ѝ съдът трябва да назначи нов синдик, който пък да определи нова дата. Сагата ще се проточи още.

На въпрос на журналисти към Гриша Ганчев дали Кирил Домусчиев стои зад офертите за емблемата на ЦСКА, собственикът на ЦСКА-София каза само:

"Ми не знам. Може би стои Домусчиев."

Малко по-късно официалният сайт на ЦСКА разпространи следното съобщение:

"Синдикът на ПФК ЦСКА АД (в несъстоятелност) Дора Милева взе решение да прекрати тръжната процедура по продажбата на активите на дружеството. Това се случи, въпреки че имаше надлежно подадени документи за участие. Акционерът на ПФК ЦСКА София ЕАД Гриша Ганчев заяви, че според него процедурата е трябвало да бъде завършена и не е имало причини за отлагането на търга."

Взривоопасна бе обстановката около стадион "Българска армия" още от часа, в който трябваше да бъдат подадени, а след това отворени офертите в търга за емблемата на ЦСКА. Стотици полицаи и жандармеристи бяха на крака. Агитката от фенове на ЦСКА-София посрещна собственика на клуба Гриша Ганчев с овации и той влезе на стадиона, за да подаде своята цена в търга.  

До последния момент заявката на Ганчев беше единствената, но вчера, малко преди времето да изтече, се появиха още три заявки с депозити - на фирмите "Еко Депозит Солюшънс" EООД и "Интегрис Лаб" ООД, както и на сина на финансовата директорка на "Лудогорец" - Никола Газдов, представител на ЦСКА 1948.

Агитката на ЦСКА-София обаче не допусна представителите на ЦСКА 1948 да влязат на "Българска армия" и да подадат оферта. Газдов бе заобиколен от полиция, за да го предпазят от феновете. Те от своя страна не допуснаха движение по посока на входа.

Представителят на ЦСКА 1948 Никола Газдов обграден от полиция, така и не стигна до входа на администрацията на "Българска армия", за да подаде оферта.

Според очевидци агитката е потрошила кафенето в близост до входа на "червения" стадион, докато крещи нецензурни реплики по адрес на представителя на ЦСКА 1948.

Потрошена маса на заведението пред стадион "Българска армия".
Плътният кордон от полицаи, които изведоха Никола Газдов от хватката на "червената" агитка. Той обаче така и не успя да подаде оферта в търга за емблемата на ЦСКА.

Синдикът на ЦСКА Дора Милева, която също бе мощно освиркана на влизане. 

Дора Милева, синдик на ЦСКА.

Според източници на Клуб Z алтернативна агитка, подкрепяща ЦСКА 1948, начело с Димитър Ангелов-Дучето, се е била запътила към "Българска армия", но е била блокирана от полиция край националния стадион "Васил Левски".

Фенове на ЦСКА-София пред стадиона, преди напрежението да ескалира.
Пламен Марков и Стойчо Стоилов също бяха на стадион "Българска армия" днес.