Не ще и дума - всеки мрази кабела на слушалките. Но не е ли яко да имаше слушалки, които пъхвате в ушите и забравяте за тях, поне докато батерията им не се изтощи.

Почти има - това са Earin, продукт на шведска стартъп компания, който набира средства за финансиране в платформата Kickstarter. И вече ги е събрал - при цел от 179 000 британски лири (1 лира е 2,45 лв.), за да започне производството, вече са набрани 553 783 паунда. Но остават 30 дни, в които може да подкрепите проекта, като срещу 119 паунда (около 290 лв.) ще получите чифт "тапи". Иначе нормалната им цена ще е 149 паунда (365 лева).

Earin са най-малките безжични блутут слушалки. Всяка от тях тежи 5 грама и може да се свързва със смартфон, iPod или друг музикален плейър, който поддържа стандарта Bluеtooth 3.0 или 4.0. За възпроизвеждане на музика използват балансираните драйвери Knowles SR, което означава, че освен типичните за конструкцията отлични високи и средни честоти, ще има и повече басов звук.

Слушалките имат вградена батерия, която издържа 2,5-3 часа слушане на музика. След това ги поставяте в кутийката-ключодържател, където се зареждат от вградената по-голяма батерия. А тя от своя страна се зарежда през USB порт на компютъра или друг вид зареждачка.

Стават и за нещо като хендсфри, но за да говорите ще трябва да разчитате на микрофона, който е на вашия телефон.