СИМОНА РУСЕВА 

Световноизвестният музикант Стинг (62 г.) в момента има 225 милиона евро. Той обаче е категоричен, че няма да остави в наследство и цент на 6-те си деца – трима синове и три дъщери от два брака.
Не защото е стиснат, а защото иска наследниците му сами да постигнат целите си в живота – с труд и постоянство. Това признава музикантът в откровено интервю за “Дейли мейл”.
Харченето на готови пари превръща хората в безделници и така те се провалят. Това изпълнителят на “Полета от злато” в никакъв случай не искал да допусне.
“Освен това им казах, че накрая няма да остане много от това, което сега имаме със съпругата ми. Харчим си парите”, споделя Стинг и продължава: “Искам те да се трудят. Децата ми го знаят и много рядко ме молят за нещо.”
Стинг действително е тръгнал от нищото, за да се изкачи на музикалния Олимп. Той се ражда като Гордън Матю Томас Съмнър в обикновено семейство. Бащата Ърнест дълги години работи като монтажник в машинен завод, след което купува малко магазинче и продава мляко. Майка му Одри е фризьорка. След смъртта им Стинг написа най-тъжните си балади, но успя да преодолее меланхоличния си период.
Сега той и втората му съпруга - актрисата и филмов продуцент Труди Стайлър (60 г.) живеят в лукс, но не мислят само за себе си. Изпълнителят на “Пустинна роза“ основа фондации и се ангажира с десетки благотворителни проекти в цял свят. Освен това той дава щедри заплати на 100 души – на бенда си и на ангажираните във фондациите му хора.
Всичките му деца са се посветили на изкуството. По успешния път на музиканта засега върви дъщеря му Елиът Полийн Съмнър (23 г.). Тя гради кариера с бандата си “I Blame Coco” (Коко е артистичното ѝ име – бел. ред.).
Преди години тя заяви също за “Дейли мейл”: “Да си дъщеря на Стинг - това досега не ми е донесло нищо. Никога няма да запиша дует с баща ми!” Не му е искала и пари: “Боря се за собствената си независимост, а парите те правят зависим.”
Това няма как да не се е харесало на татко Стинг.