Редовен брифинг на говорителката на Министерството на външните работи на Русия Мария Захарова. Афганистан, Украйна, Сирия, НАТО, САЩ... Темите вървят една след друга. Към края на пресконференцията работещият в Русия журналист от български произход Борис Анзов задава въпрос:

"Наскоро Русия бе обвинена в това, че руските хакери са повлияли на изборите в САЩ. А изпуснахте изборите в България. Това заради братската дружба ли е?"

Без да се замисля, Мария Захарова отговаря:

"Струва ми се, че в този ден руските хакери просто бяха в почивка. Всъщност, тази тема вече стана смешна. Темата стана удобна за тези, които постоянно оправдават някакви собствени поражения и неудачи. Интересно е, че там, където резултатите съвпадат с интерес на мейнстрийма, руските хакери не са участвали, а там, където мейнстриймът се сблъсква с неочаквани резултати, то там са се намесили руските хакери. Това е някаква много странна логика."

Темата за руските хакери и намесата им в политиката на други държави е актуална от няколко години. На изборите за местна власт в България през 2015 година бе осъществена атака срещу сайтовете на ЦИК, МВР и други държавни институции. По-късно тогавашният президент Росен Плевнелиев каза, че по данни на ДАНС атаките са свързани с Русия.

В САЩ също намесата на руските хакери бе основна тема в предизборната кампания, след като електронната кореспонденция на щаба на Хилъри Клинтън бе придобита и разпространена по незаконен начин.