Три месеца след смъртта на Джордж Майкъл, певецът бе погребан в сряда в гробището Хайгейт, Северен Лондон. Тялото му бе положено недалеч от гроба на майка му.

„Семейството и близки приятели се събраха на дискретна церемония, за да се сбогуват с обичания си син, брат и приятел – гласи съобщението от екипа на покойния певец. – Семейството на Джордж Майкъл иска да изрази благодарността си към феновете от целия свят за многото им послания на любов и подкрепа. Молим желанието на семейството за спокойствие да бъде уважавано, така че роднините да могат да продължат частния си живот без медиен шум. Повече детайли няма да бъдат публикувани.”

Датата на погребението бе задържана в тайна, за да се избегне струпването на голям брой скърбящи почитатели, отбелязва „Гардиън“.

По-рано през март Дарън Солтър, старши следовател от Оксфордшър, потвърди естествената смърт на певеца. Майкъл почина в дома си в Горинг край Оксфорд на Коледа 2016 г.

„Разследването около смъртта на Джордж Майкъл приключи и последният посмъртен доклад е приет – заявява Солтър. – Тъй като е потвърдена естествената причина за смъртта, а именно кардиомиопатия с миокардит и допълнително чернодробни усложнения, разследването се преустановява и няма никаква нужда от бъдещо подновяване.“

Площад Славейков