ГЕРБ призовава служебното правителство на министър-председателя Огнян Герджиков да спре всички политически уволнения и назначения, съобщиха от пресцентъра на партията.

"Настояваме също да бъдат спрени всички конкурси и назначения на ръководни длъжности както в държавната администрация, така и във всички държавни дружества", пишат още от партията на Борисов.

От ГЕРБ припомнят, че са първа политическа сила и за тях са гласували 1 147 292 български граждани.

Лидерът Борисов неколкократно критикува уволненията от страна на служебното правителство. След обвинения, че е наредил уволнението на Иван Гарелов като медиен съветник на служебния премиер, Борисов отбеляза, че ако можеше да влияе на Герджиков, щеше да върне областните управители, главния секретар на МВР Георги Костов и шефовете на областни дирекции на вътрешното министерство. Според бившия премиер служебният му наследник осъществява политическа чистка в полза на БСП.

"Обръщаме се и към президента на Република България Румен Радев да вземе отношение по продължаващото безпринципно кадруване от страна на служебния кабинет", допълват от ГЕРБ.