Прокуратурата е започнала проверка за проваления вчера търг за активите на ЦСКА, сред които е клубната емблема, съобщи БНТ. Сезирането е дошло от "граждани". 

Запалянковци на ЦСКА-София и Гриша Ганчев не допуснаха представители на алтернативния ЦСКА 1948 да внесат своята оферта. Човекът на аматьорския клуб Никола Газдов бе пазен от полиция и жандармерия, но въпреки това не успя да се добере до входа на административната сграда на стадион "Българска армия", където трябваше да се проведе процедурата.

На вратата стоеше лежалият доскоро в затвора Росен Петров-Животното. Когато излизаха синдикът Дора Милева и Гриша Ганчев, Животното бе заедно с тях. Още вчера от думите на Милева, която подаде оставка в съда, стана ясно, че Петров е бил в стаята заедно с нея и е отправял заплахи.

Днес Дора Милева разкри още подробности за скандала.

"И на Луната да направиш търга, пак ще те последваме", казал Животното на Милева в присъствието на Гриша Ганчев.

"В понеделник ще дам показания и ще разкажа всичко. Не ме е страх от никого. Ще кажа цялата истина. Не може да оставяме хора от криминалния контингент да си правят каквото искат. Това трябва да престане, каза синдичката, цитирана от БНТ. - Вчера бях заплашвана през цялото време. Росен Петров, известен като Животното, не спря да ми оказва натиск. В един момент излезе от стаята, но после се върна и продължи със словесната атака. Повиках полицията, но той не се притесни и продължи и пред тях да ме заплашва. После си тръгнах."

"Все още не мога да разбера какво искаха от мен. Как да проведа търг, след като виждам, че желаещи да участват в него не са допуснати? Просто нямам думи. Но да ви кажа - от ЦСКА са много глупави. Можеха много умело да ме използват. Ако бяха пуснали представителите на другия отбор да влязат в 13:59 часа, аз нямаше как да приема офертата преди 14:00. И какво щеше да стане - допуснати са на търга навреме, но не са подали оферта до края на срока. Така щях да съм с вързани ръце", добави Милева.

"Независимо дали ще ми бъде приета или не оставката, търгът няма да се забави с месеци, каквито информации се появиха по-рано. Наддаването ще се проведе. Друг е въпросът къде. Вариантите са два - стадион "Българска армия" и адресът на назначения синдик", каза още Дора Милева.