Президентът на САЩ Доналд Тръмп иска бившият му съветник по националната сигурност Майкъл Флин да даде показания пред Конгреса в разследването за евентуална руска намеса в президентските избори.

През седмицата Флин обяви готовност да говори са връзките с Русия, но само срещу получаване на имунитет.

В изявлението на адвоката се казва, че бившият съветник на Тръмп има какво да разкаже, но не може да го направи, ако няма гаранции, че няма да бъде несправедливо разследван след това. Тръмп подкрепи искането на Флин и желанието му да говори със съобщение в Туитър и сравни разследването с "лов на вещици".

Говорителят на Белия Дом Шон Спайсър поясни написаното от Тръмп:

"Той смята, че Майк Флин би трябвало да даде показания. Той смята, че Флин би трябвало да отиде и да направи каквото е необходимо, за да даде светлина на историята.

Спайсър бе категоричен, че нито президентът Тръмп, нито някой в администрацията му се притеснява от тези потенциални показания на Флин. 

Демократът от комисията на Конгреса, която се занимава с разследването Адам Шиф коментира, че има интерес към показанията на Флин, но е рано да се говори за даване на имунитет. Департаментът по правосъдието може да даде статут на Флин, без значение какво е мнението по темата на демократите в Конгреса, припомнят американските медии.