"Над 50% е възможността да има правителство ГЕРБ - "Обединени патриоти".

"Не сме искали министри и министерства. Ако не участваме в управлението и не направим коалиция с ГЕРБ, не е сигурно, че ще подкрепяме водещата партия".

Това заяви евродепутатът и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки пред Нова тв ден след първите разговори в централата на ГЕРБ за бъдещо общо управление. 

Заместникът на Красимир Каракачанов заяви, че личното му усещане е, че не е възможно и БСП да е част от кабинет в троен формат с ГЕРБ и патриотите. Предложението за такава широка коалиция дойде от другия съпредседател в националистическата коалиция - Валери Симеонов. На въпрос дали в обединението има предпоставки за разделение, Джамбазки заяви:

"Не търсете новина дали има разделение сред патриотите. Нормално е да имаме различни виждания, но важно е да сме обединени. Едно нещо е сигурно - най-голямата политическа формация трябва да излъчи министър-председателя".

Преговорите с ГЕРБ продължават идната седмица. 

"Всяко участие в управлението носи политически беди, но в крайна сметка българските граждани са ни възложили големи надежди. По-лесно е да си в опозиция, но...", заяви Джамбазки.

Той допълни, че в лично качество съжалява за случилото се на границата в Турция по време на блокадите от патриотите по изборите.

"Мисля, че точно заради това загубихме част от подкрепата си", заяви евродепутатът.

Прокуратурата започна разследване срещу участици в блокадата след множество сигнали, че са нарушени политическите права на български граждани от турски произход.