Флагманът на китайците от Huawei - P10, започва да се продава в България. 

Компанията, която някога копираше iPhone, вече представя на световната и особено на западната публика все по-качествени свои устройства. Новите им "умни" слушалки все още имат далечна прилика с флагмана на Apple. но определено са оригинални.

Huawei P10 е въоръжен с цяла артилерия фотографски сензори - двойна основна камера с 20-мегапикселов монохромен сензор и 12-мегапикселов цветен сензор, както и 8-мегапикселова предна камера - и двете с оптика на Leica.

Първите тестови снимки вероятно ще покажат още едно от достиженията на мобилната фотография. Миналогодишният модел  P9, който беше с подобен набор камери, се справяше страхотно, дори и в по-тъмна среда.

Освен за фотография, Huawei P10 ще става и за всичко друго - 5,1 инча дисплей Corning Gorilla Glass 5, прекрасен процесор Kirin 960, 3200 милиамперчасова батерия, която се зарежда в пъти по-бързо от тези на по-евтините смартфони. В добавка обичайни и необичайни екстри - сензор за пръстов отпечатък, 3D технология за разпознаване на лица, последната версия на изчистения китайски интерфейс за Android EMUI 5.1 и три цветови гами - Mystic Silver (мистично сребрист), Graphite Black (черен графит) и Prestige Gold (престижно златист).

Ще е любопитно да се види борбата му срещу Samsung Galaxy S8, който излиза в края на април, и iPhone 8, който очакваме наесен.