Официалният трейлър на „То“ по Стивън Кинг ни  показа две неща. Едното е, че почти със сигурност един от най-любимите романи на Краля на ужаса ще има достойна екранизация (защото тази от 1990-а не е, със средняшкото си актьорско представяне и престъпно евтините специални ефекти).

Второто – интересът (заслужено) е огромен, видеото постави рекорд със 197 милиона гледания за първите 24 часа след публикуването си. Предишното върхово постижение бе за 139-те милиона гледания на предстоящия „Бързи и яростни 8“.

Точно в 9 часа сутринта тихоокеанско време в сряда (у нас: 7 вечерта) бяха публикувани 30 локализирани версии на трейлъра на филма по книгата от 1986 г. Повече от 81 милиона от гледанията и близо 2 млн. споделяния има клипът само от американски потребители на фейсбук.

Видеото бързо стана сред най-популярните в YouTube, а в Туитър още бушува същинска буря от тематични хаштагове като „То“, „То филмът“, „Пениуайз“ и „Емоджи с червен балон“.

Режисиран от Андрес Мушети, филмът следи историята на седем деца, тероризирани от зъл клоун, известен като Пениуайз, който се възплозва от страховете на жертвите си, като се превъплъщава в най-големите им ужаси.

В ролята на Пениуайз влиза Бил Скарсгард, а Фин Улфхард, когото познаваме от сериала „Странни неща“, е в ролята на Ричи. Сред актьорите са Джейдън Либерхър, Фин Улфхард, София Лилис, Джак Дилън Грейзър, Уайът Олеф, Чоузен Джейкъбс и др.

Филмът е по сценарий на Чейс Палмър, Гари Доберман и Кари Фукунага, а от трейлъра засега изглежда, че те са следвали плътно „То“ на Кинг – екранизацията от 1990 г. има дефекта, че често зрителят не успява да разбере логиката на определени сюжетни връзки или решения на герои, ако не познава добре книгата.

Премиерата на „То“ е на 8 септември тази година.

 

 

Площад "Славейков"