Кои са най-забавните събития, когато 10 години уреждаш концерти, посрещаш и щеш не щеш угаждаш на някои от най-префъцунените и наперени рок звезди?

Това звучи ли ви като тема, която е възможно да бъде побрана в едно книжле? Правилно - Цонко Цонев е готов с продължението на първата си творба "Кметълски истории".

Бившият "Хеви кметъл" на Каварна, който вече е само общински съетник, издаде първата си книга миналата зима. По време на 12-те му години на градоначалническия пост по негова покана България посещават над 100 групи и музикални изпънители. "Катунът от Каварна" е втори том на неговата "Кметълски истории". 

Първата книга пожъна небивал успех, като се превърна в истинско събитие за рокаджиите от цяла България. Това стана на своеобразно турне на Цонев, който я представи лично по куп градове, села и паланки.

На места цели рокерски шествия съпровождаха събитието.

Съвсем явно заигравката с "Катуна" се прицелва в новата управа на бившата морска рок столица, която си навлече гневни коментари, като позволи да нарече рокаджиите катун.

Преди часове Цонев публикува и новата корица на втория си том.

 

Представянето ще бъде на 20 април в известен столичен рок клуб, а турне с много рок, свирене на живо и презентация на "Катуна..."... познайте дали ще има.