Воденият от Георги Иванов-Гонзо тим на "Черно море" спечели срещу "Левски" с 1:0 в Каварна в мач от последния кръг на началната фаза на Първа лига. Александър Цветков реализира единствения гол в 64-ата минута.

Така Гонзо отново би любимия си "Левски", след като през есента елиминира "сините" в турнира за Купата на България. Същевременно "Черно море" прекъсна серия от 7 поредни загуби от "сините" за първенство.

Столичният тим съжалява, че отново не успя да победи на чужд терен, а днес създаде доста голови положения, особено в края на мача, когато на два пъти Антонио Аниете не съумя да преодолее отблизо вратаря Емил Михайлов. През първото полувреме Бабатунде Адениджи не сполучи да прехвърли стража при ситуация "очи в очи".

"Левски" доигра срещата с човек по-малко заради директния червен картон, който получи Давид Яблонски заради удар без топка.

"Черно море" предложи битка. В 71-ата минута резултатът можеше да е 2:0, но Борислав Балджийски не успя да преодолее отблизо Николай Кръстев, който изби топката.

"На 1 април, Деня на лъжата, излъгахме "Левски", каза пред "Диема" Гонзо след срещата и така с едно изречение синтезира всичко за мача.

Далеч по-качествен бе двубоят в Стара Загора, където "Берое" и "Локомотив" (Пловдив) направиха 3:2. Домакините дръпнаха с 2:0 до почивката, гостите обърнаха, но малко преди края "зелено-белите" стигнаха до 3:2.

Така, макар и без един мач - ЦСКА-София - "Лудогорец", приключи първата фаза на първенството. 

В първата шестица са "Лудогорец", "Левски", ЦСКА-София, "Черно море", "Локомотив" (Пловдив) и "Дунав" (Русе). Предстоят мачове между тях - по два, така наречените "плейофи", които всъщност не са плейофи, тъй като няма елиминации.

Отборите във втората осмица са разделени на две. В първата са "Ботев" (Пловдив), "Верея", "Славия" и "Монтана". Втората включва "Берое", "Пирин", "Нефтохимик" и "Локомотив" (Горна Оряховица).

Ще се изиграят по 6 мача в двете карета. Заелите първите и втори места играят по две срещи едни срещу други. Победителите ще излязат в нещо като финал - отново в 2 двубоя. Победителят ще играе срещу третия или четвъртия (в зависимост от това как се е развила битката за Купата на България) от първата шестица и победителят (в 1 среща) печели квота за Лига Европа.

Третите и четвъртите отбори в двете "четворки" пък ще решат кой оцелява и кой изпада - отново с мачове на кръст и след това помежду си. Последният отива във Втора лига директно, а отборите, заели горните две позиции ще играят баражи с втория и третия във Втора лига.