"Челси" най-после загуби във Висшата лига на Англия - 1:2 от "Кристъл Палас" на своя стадион "Стамфорд Бридж". Поражението е доста неочаквано, предвид съперника и факта, че дойде у дома.

"Сините" нямаха загуба в последните 14 срещи на "Стамфорд Бридж". Преднината им на върха вече е 7 точки пред втория "Тотнъм", който спечели с 2:0 срещу "Суонси".

Головете в лондонския сблъсък поднаха рано. Сеск Фабрегас откри още в 5-ата минута, но гостите стигнаха до пълен обрат с попадения на Уилфред Заха (9-ата) и Кристиан Бентеке (11-ата). До края "Челси" така и не успя да намери път към вратата на съперника си.

По-рано днес "Ливърпул" спечели дербито на Града на "Бийтълс" срещу "Евертън" - 3:1. И е на 10 пункта от върха.

Садио Мане бе точен за 1:0 още в 8-ата минута, а в 28-ата Матю Пенингтън зарадва синята част на Ливърпул. Още в 31-ата обаче Фелипе Коутиньо върна аванса на "червените". Пак той изработи гола на Дивок Ориги в 60-ата.

Едва ли е изненада, че "Манчестър Юнайтед" отново не успя да спечели като домакин - 0:0 срещу "Уест Бромич". "Червените дяволи" играха без наказаните Златан Ибрахимович и Андер Ерера и контузените Пол Погба и Хуан Мата.