"Лудогорец" за пореден път би ЦСКА-София, този път с 2:0 на стадион "Българска армия". Двубоят бе съдийстван от Стефан Апостолов, който ръководи първия си мач, откакто бе избран за депутат от ГЕРБ в 44-ото Народно събрание.

Не свирката на избрания в Симитли Апостолов бе крива, а флага на първия му асистент Веселин Мишев. И при двете попадения на "орлите" има съмнение за засада, макар че положенията попадат в графата "тънки". Особено първото.

Козмин Моци откри резултата с глава в 28-ата минута при груба грешка в защитата на домакините. В 41-ата Джонатан Кафу удвои, като извелият го в чиста позиция Вандерсон може би бе зад защитата на ЦСКА.

Преди това Каранга и Кирил Десподов направиха пропуски. След почивката Каранга на два пъти изтърва да намали и да върне "червените" в битката. "Зелените" пък имаха ситуация за 3:0.

"Лудогорец" далеч не изигра най-добрия си мач, но дори така притежава по-голяма класа от ЦСКА-София и в крайна сметка успя да се наложи.

Феновете на ЦСКА направиха хореография с емблеми - "в чест" на проваления търг за символа на "червените" в четвъртък.

След почивката по радиоуредбата на стадиона бе съобщено, че видеозаписът показал, че головете на "орлите" са от засади. Това противоречи на указанията за феърплей на ФИФА и УЕФА. 

А точно този акт вбеси изпълнителният директор на гостите Ангел Петричев, който остро осъди случилото се на тръгване от стадион "Българска армия".

"Ако за ЦСКА мачът с "Лудогорец" е най-важният, въпрос на живот и смърт, за нас има други по-важни неща, рече Петричев. - Другата седмица ние си откриваме новата база, искаме да създадем най-добрите условия за нашите юноши. Това тук е недопустимо. След световното в Южна Африка по стадионите бяха забранени видеоповторенията - точно с тази цел, за да не се нагнетява напрежение. Цяла седмица се намесва името на нашия отбор с цел провокации. Ами ако утре стане нещастен случай, кой ще носи отговорност?!"

Изпълнителният директор на ЦСКА-София Стойчо Стоилов също не пропусна да "захапе" противника:

"Лудогорец" е най-подкрепяният от съдиите отбор в България, тове вече не може да се търпи. Футболният съюз трябва да вземе мерки. Така е през целия сезон. Дали е феърплей, че сме съобщили по радиоуредбата за головете от засада? А феърплей ли е, че те плащат на нашите съперници? И двата гола тази вечер са от засади, гледах повторенията. Трябва да си сляп, за да не видиш."