Продължават коментарите за бюста на Кристиано Роналдо на летището на родния му о-в Мадейра. Аерогарата получи името на футболиста на "Реал" (Мадрид), имаше почести, на церемонията присъства президентът на Португалия Марсело Ребело де Соуза, министър-председателят Антонио Коста, самият Кристиано, имаше почести...

Не всички приемат това, че приживе се дава име на човек на аеропорт. Но със сигурност малцина приемат бюста на Роналдо, който вече посреща и изпраща гостите на острова и местните хора.

Преобладават обиди, квалификации, шеги и иронични подмятания. Роналдо и без това не е долюбван от мнозина.

"Хем разноглед, хем кривоглед", редят онези, които не харесват работата на португалския скулптор Емануел Сантос.

А той даде интервю за британския в. "Гардиън", в което направи интересни изказвания и разкрития.

"Невъзможно е да угодиш хем на гърците, хем на троянците. Дори Исус не може да угоди на всички. Става въпрос за вкус, не е толкова просто, колкото изглежда", рече Сантос.

От дясно на ляво - Роналдо, премиерът на Португалия Антонио Коста и президентът Марсело Ребело де Соуза.

"Важен е ефектът, който постигна тази моя работа. Винаги има "за" и "против", аз бях готов за това. За база използвах няколко снимки на Кристиано Роналдо, които намерих в интернет, нищо определено. Поставих фотосите пред очите ми и се захванах да работя. Кристиано видя няколко снимки на бюста, които му изпрати неговият брат. Бяхме заедно с музея на Роналдо на остров Мадейра. Мога да ви кажа, че той хареса това, което видя. Искаше да се направят само няколко корекции, които го изразяват по-добре, когато се смее. Каза, че първоначалния бюст го прави да изглежда по-стар. Така че се наложи да се намеся, сега има по-уравновесен и приветлив вид", добави скулпторът.

Много вероятно е №7 да е поискал и промени по прическата, на която държи толкова много и полага грижи дори преди началото на мач. А по време на двубой е забранил да го питат по косата при радост от гол, например.

А Емануел Сантос се сдоби със слава. Засега повече с отрицателен знак, но светът поне научи кой е той. Колкото до Роналдо, явно всичко, свързано с него, буди противоречиви коментари. Не само поведението и футболната кариера.