В своеобразен финал за първото място в група "Б" на световното Холандия подчини Чили за 2:0 и зае първото място с 6 точки от трите двубоя.

На осминафиналите "лалелата" ще се изправят срещу втория от гр. "А" - развръзката в този квартет е тази нощ, а началният час на мачовете Бразилия - Камерун и Хърватия - Мексико е 23:00.

Равенството вървеше работа на Холандия заради по-добрата голова разлика. В края на срещата обаче тимът на Луис ван Гаал реши да зарадва феновете си с нов триумф преди мачовете на истината. Лерой Фер вкара хубав гол в 77-ата минута, а в даденото от съдията продължение Мемфис Депай заби второто попадение.

Двата съперника водиха битка, холандците повече владееха топката и имаха териториален превес, но чилийците първи застрашиха вратата им, а в течение на мача продължиха да създават главоболия на вратаря и защитата на Ариен Робен и компания. 

В крайна сметка спечели не само по-грамотният отбор, а и този, който повече искаше трите точки. И знаеше как да постигне целта си.

Давид Вия отбеляза запомнящ се гол като за "адиос"

В същото време Испания поне си тръгна с победа от световното. "Ла Роха" напомни за себе си с 3:0 срещу Австралия, двубоят бе единствено за престиж. Давид Вия вкара ефектно с пета в 36-ата минута, Фернандо Торес удвои в 69-ата, Хуан Мата направи 3:0 в 82-рата. Вия изигра последния си мач за Испания.

Крайно класиране в групата

1. Холандия  10:3  9

2. Чили            5:3  6

3. Испания      4:7  3

4. Австралия   3:9  0