Невероятният сезон на ветерана Роджър Федерер продължава. Швейцарецът спечели 19-ия си мач от общо 20 за сезона, като победи вечния си съперник Рафаел Надал на финала на турнира в Маями, САЩ - 6:3, 6:4.

Така Маестрото взе трета титла - преди това той триумфира на Откритото първенство на Австралия в Мелбърн и на първия турнир от "Мастърс 1000" в Индиън Уелс.

Той за четвърти пореден път се наложи над Матадора, като три от мачовете са през 2017-а.

Федерер направи по един пробив и в двата сета, което се оказа достатъчно, за да спечели. В първата част той стигна до брейк за 5:3, а след това грабна сервис гейма си за 6:3.

По аналогичен начин се разви и втората част, в която Роджър дръпна за 5:4, после затвори мача за радост на по-голяма част от феновете в Маями.

Това е титла №3 за най-успелия тенисист в най-големия град в щата Флорида и негова 26-а от турнирите "Мастърс". Ако гледаме общата равносметка, Роджър Федерер триумфира в 91-вия си турнир от АТП.

След мача Маестрото обяви, че си взема почивка. Той намекна, че няма да участва в сезона на клей, като единствено ще играе на "Ролан Гарос" през май. В същото време това е любимият турнир на Рафа Надал, който е №1 във френската столица.