Френският национал и футболист на "Олимпик" (Марсилия) Патрис Евра е поредният футболист за звездния благотворителен мач на 14 юни между отбори на Димитър Бербатов и Луиш Фиго.

Както Бербатов се изразява - "другият ми брат". Двамата бяха много близки от периода им в "Манчестър Юнайтед", а и до днес явно са запазили близки отношения. Вече се очерта защитата на селекцията на Бербо - вратар Едвин ван дер Саар, десен защитник Гари Невил, ляв Патрис Евра, централен защитник Неманя Видич. Напред пък са Пол Скоулс, Райън Гигс...

Французинът прати специално видеообръщение за феновете. Вижте го.

 

 

А ето как Митко представи "брат си" във фейсбук:

"Другият ми брат. Винаги положително настроен, винаги с усмивка на лице, но безкомпромисен на терена. Искрено се радваше, когато вкарвах гол и незнайно как винаги беше пръв да ме поздрави, въпреки че беше ляв бек. Единственият и неповторим Патрис Евра.

Има 21 трофея дотук. Но все още е действащ футболист и се стреми към нови. С 5 шампионски титли на Англия с „Манчестър Юнайтед“ и с 2 титли на Италия с „Ювентус“. Заради лидерските му качества сър Алекс го удостоява да носи капитанската лента на „Юнайтед“. Извежда с капитанската лента и националния отбор на Франция. Сред най-добрите леви защитници в Европа. 3 пъти е в идеалния отбор на английската Висша лига и по веднъж в идеалния тим на света и Европа. С „червените дяволи“ има триумф и в Шампионската лига.

Патрис Евра. Очакваме го в София!"