Рекордна за този сезон в Първа лига глоба получи ЦСКА-София - 40 800 лева, наложени за различни прояви в мача с "Лудогорец", загубен с 0:2 в събота.

Дисциплинарната комисия на БФС не е подминала нито едно от провиненията на "червените" и на техните фенове.

Започваме от най-големите санкции. 30 000 лева е глобата заради трето наказание "лишаване от домакинство", което се заменя със затваряне на сектор "А". Въпросното наказание е за хвърлени предмети към терена с последствие. Последното означава, че предметите са уцелили хора, по които са хвърлени.

5000 лв. глоба е наложена за гафа с уредбата, по която през второто полувреме бе съобщено, че и двата гола на "орлите" били от засада. Това противоречи на инструкциите на ФИФА и УЕФА какво може да се казва на зрителите чрез озвучителната система на стадиона и какво не.

3000 лв. е санкцията за хвърлените предмети, а 2000 за нерегламентирано използване на бомбички.

От по-малките глоби 500 лв. отнася администраторът Димитър Вутов, който остро оспорил съдийско решение. Той е наказан и за един мач да не седи на скамейката. 300 лв. са наложени за нерегламентирано използване на факли.

Всичко това прави 40 800 лв. Парите се удържат от средствата, които клубовете получават от телевизионни права, а централата ги използва за детско-юношеския футбол.

По-късно днес ЦСКА се възпротиви на решението на комисията и публикува на официалния си сайт протокола от мача, от който се вижда, че някои от провиненията, въз основа на които са наложени наказанията, не са описани в доклада на делегата и съдиите.

"Червените" подготвят жалба пред апелативната комисия и искат оставката на шефа на дисциплинарната Юри Кучев.