Националният ни отбор по тенис ще играе срещу Гърция и Армения в група "А” на "Купа Дейвис" в Созопол (5-8 април). Надпреварата е от група III на зона Европа.

Днес във ваканционното селище "Санта Марина" в морския ни курорт бе теглен жребият. В турнира участват общо 15 отбора, разпределени в 4 групи. Победителите в тях ще играят на полуфинали по следната схема - победител от гр. А срещу победител от C и победител от гр. B срещу победител от група D.

Спечелилите ще заслужат промоция за група II на зона "Европа/Африка" през 2018 г.

В гр. „B” попаднаха отборите на Македония, Молдова, Исландия и Малта. В „C” пък са тимовете на Ирландия, Черна гора, Андора и Косово, а в последната „D” - Люксембург, Лихтенщайн, Сан Марино и Албания.

Българите са в състав Александър Лазов, Димитър Кузманов, Александър Лазаров и Тихомир Грозданов. Капитан (треньор) на селекцията ни е Тодор Енев. Григор Димитров очаквано не е под знамената. Това стана ясно още през миналата година.

Първият мач на националите в сряда е срещу Армения от 11:00 часа. На следващия ден се противопоставяме на южните ни съседи.

"Момчетата са готови, тренирахме добре. Вярвам, че всички ще дадат максимума си. Очакват ни оспорвани двубои, което традиция за "Купа Дейвис", коментира Тодор Енев.