По време на мандата на военния министър Николай Ненчев от сметките на военноремонтния завод "Терем" са изчезнали 60 млн. лв. Това каза пред бТВ служебният министър на отбраната Стефан Янев. Така той отговори на Ненчев, който го критикува за това, че служебният кабинет сменя ръководствата на редица дружества - според бившия министър без да има причина затова.

Според Янев в пет търговски дружества, на които министерството е принципал, има ниски финансови резултати и това е налагало смяната на ръководителите им. Едно от тези дружества е "Интендантско обслужване", където се шият униформите на армията.

"На 2-3 месеца, когато трябва да обличаме служителите на армията, имаме проблем с липса на плат и хора, които да шият униформите. В "Терем" например е имало 60 млн. лв. по сметките на дружеството, а сега няма нито лев и не можем да намерим къде са отишли. Питайте Ненчев къде са.", заяви Янев.

Той отрече да има политическа чистка в министерството и уточни, че са уволнени двама-трима души и то заради доказани нарушения. Новите назначения пък ставали чрез конкурс, в който има определени изисквания.

"Аз съм член на служебно правителство, което е съставено от експерти, а не от политически лица. Няма уволнения без ясни критерии, няма и назначения без конкурс. Говоренето за политическа чистка е несъстоятелно", заяви Янев.

Той каза още, че не е член на БСП. А ако президентът Румен Радев го покани да стане част от екипа му след края на мандата му като военен министър отговорът на Янев щял да е положителен