В зенита на своята слава Соня Йончева пристига за концерт в родината. След рекорда, поставен с „Травиата” в „Метрополитън”, певицата излиза в Зала 1 на 18 юни. Организатор на събитието е Националният дворец на културата.

Една от най-аплодираните оперни певици в последните години, Йончева ще зарадва българската публика след гастрол в Миланската скала и след като прожекцията на „Травиата” в Метрополитън с нейно участие направи приходи от $1,8 млн. само за един ден, а цените на билетите за спектакъла на черно стигат до 2500 долара.

Непосредствено след триумфа с „Травиата“ в „Мет опера“, Йончева пя в България преди 2 години, когато 1200 души имаха щастието да я чуят на живо в столичната зала „България“. От 2015-а насам певицата покори още от най-престижните оперни сцени. Българката триумфира в Кралската опера в Лондон, Баварската, Берлинската, Виенската и Парижката опери с роли като Норма в едноименната опера, Дездемона в „Отело”, Микаела в „Кармен”, Мими в „Бохеми”… Тук я слушаме и гледаме в кинопрожекциите от „Метрополитън“, както и в откъсите, записани от възторжени зрители и публикувани в интернет.

Каква ще бъде програмата на концерта на Йончева у нас, все още не е известно. Заедно със звездата ще чуем Фестивалния оркестър на НДК с диригент Доминго Хиндоян, съпруг на българката. В концерта ще се включи и братът на певицата – Марин Йончев.

Площад Славейков