Окончателно стана ясно, че днес тенис за "Купа Дейвис" в Созопол няма да се играе. Причината е дъжд - вали още сутринта в морския ни курорт. В 15:30 часа организаторите писаха целия ден за дъждовен.

По програма срещите трябваше да започнат в 10 часа сутринта, а малко по-късно на корта да излязат националите на България и Армения. Третият тим в нашата група е Гърция.

Така ако времето позволи, ден първи на турнира ще е четвъртък, когато нашите срещат арменците. Победителят в групата се класира на полуфинал, където ще срещне първенеца от карето на Ирландия, Черна гора, Андора и Косово.

Победителят отива в по-горна група на Евро-африканската зона. 

Българите са в състав Александър Лазов, Димитър Кузманов, Александър Лазаров и Тихомир Грозданов. Капитан (треньор) на селекцията ни е Тодор Енев. Григор Димитров очаквано не е под знамената. Това стана ясно още през миналата година.

Междувременно плановете на Гришо за сезона на клей се промениха. Снощи стана ясно, че първата ни ракета ще играе на турнира в Маракеш, Мароко. Най-добрият български тенисист трябваше да стартира във втората половина на април директно на "Мастърс"-а в Монте Карло.

Надпреварата в Маракеш е от категорията АТП 250.