"Челси" направи поредна крачка към шампионската титла на Англия с победа над пряк конкурент - 2:1 срещу "Манчестър Сити" на стадион "Стамфорд Бридж". Преднината на "сините" пред "Тотнъм" остава 7 точки, но "Сити" вече е на 14 и до края на сезона ще продължи да води битка само за топ 4.

Резултатът бе фиксиран още преди почивката. 

Еден Азар откри в 10-ата минута. В 26-ата вратарят на домакините Тибо Куртоа направи грешка и гостите се възползваха, Серхио Агуеро изравни. 

Не мина много обаче и Азар възстанови аванса на "Челси" - това стана в 35-ата минута.

След почивката по-опасните голови ситуации бяха за "гражданите", но Венсан Компани и Агуеро направиха пропуски. В крайна сметка Куртоа и защитата се справиха и "Челси" се прибра в съблекалните с трите точки.

А празникът за тима можеше да е още по-голям, ако "Тотнъм" - преследвач №1 на "сините", не бе направил впечатляващ обрат на терена на "Суонзи" - 3:1. До 88-ата минута резултатът бе 1:0, но "шпорите" вкараха цели три попадения в последните минути.

В 88-ата Деле Али изравни, а в добавеното време на срещата Мин и Кристиан Ериксен направиха 3:1. Така "Тотнъм" остава на 7 точки от "Челси" в челото.

"Ливърпул" се издъни у дома с "Борнемут" - 2:2, а "Арсенал" най-накрая се усмихна с 3:0 в лондонското дерби с "Уест Хем". Ден по-рано "Манчестър Юнайтед" се добра до 1:1 с "Евертън" на "Олд Трафорд".

Така "Челси" има 72 точки, следват "Тотнъм" - 65, "Ливърпул" - 60, "Манчестър Сити" - 58, "Арсенал" и "Манчестър Юнайтед" с по 54 и т.н.