СИМОНА РУСЕВА

Първо актьор, след това непременно режисьор в Холивуд. Такава e мечтата на най-големия син на Майкъл Джексън – Принс Майкъл Джоузеф Джексън-младши.

Това разкрива 17-годишният младеж в едно от редките си интервюта, дадено за в. “Ню Йорк дейли нюз”. Поводът е тъжен. Преди 5 години, на 25 юни 2009 г., Майкъл Джексън си отиде от този свят само на 50 години.

Майкъл Джексън си отиде преди 5 години - на 25 юни 2009 г.

“Искаме да поддържаме жива легендата за него. Той беше най-добрият баща, какъвто едно дете може да си пожелае. Той ни показа верния път. Нищо не е в състояние да ни накара да го забравим”, изповядва Принс Майкъл.

А какви са личните му планове? Момчето отговаря: “Много искам един ден да съм режисьор. Но за да си добър в тази професия, първо трябва да си наясно как работи един актьор в екип и как се чувства пред публика и камера.”

Макар и толкова млад, Принс Джексън е помъдрял: “Първо искам да усвоя занаята в тв шоута и по възможност да получа роли в киното. Едва след това ще преценя имам ли качества да работя зад камера.”

Той в никакъв случай нямало да допусне да го ангажират единствено заради факта, че е син на великия Джако: “Искам действително да поема по своя път, след като нещо съм научил. Баща ни винаги ни е окуражавал, мен и сестра ми Парис (16 г.), един ден да станем актьори, а дори и сценаристи.”

Попитан излязла ли е сестра му от депресията, след като през миналата година направи опит за самоубийство, Принс отклонява въпроса и само изрича: “Всички се чувстваме добре. Благодаря за въпроса.”

А как живеят днес трите деца на Майкъл Джексън?

Както е известно първите две – Принс Майкъл-младши и Парис-Майкъл Катрин са родени от краткия му брак с медсестрата Деби. За най-малкия си син Принс Майкъл Джексън II (12 г.), наричан още Бланкит, приживе Джако твърдеше, че е от сурогатна майка. Той е дал сперма, тя е износила бебето. Коя е тази жена, все още не се знае.

След смъртта на Краля на попа и трите му деца досега получаваха издръжка от общо 5 милиона долара (3,7 млн. евро). Тъй като през миналата година продажбите от дискове и DVD на мъртвия им баща скочиха чувствително, тяхната издръжка се вдигна на 8 милиона долара (5,9 млн. евро), твърдят близки до семейството.

Какви са им харчовете?

За вилата в Калифорния, където живеят под наем, плащат равностойността на 19 500 евро месечно.

За телохранители и други мерки за сигурност – 740 000 евро годишно.

И тримата наследници на Джако обичат да пътуват и да отсядат в луксозни хотели. Само за последните им два воаяжа до Хаваите и Лас Вегас са похарчили 260 000 евро.

Изтърсакът Бланкит се е вманиачил по каратето. Обучава го частен треньор срещу хонорар от 150 евро на час. Той обича да кани приятелчета на ресторант. Сметката не пада под 350 евро.

17-годишният му батко Принс Майкъл пък е луд по автомобили, но засега не купува скъпи. Последната му придобивка е форд само за 30 000 евро. Той още не сяда сам зад волана, но скоро и това ще стане. Доста е щедър и към любимите си. На трите си бивши приятелки е подарил бижута за общо 37 000 евро. За един милионер това не е много, но пък е кавалерски жест. 
Самият Принс Майкъл-младши признава, че се е врекъл да пести. Един ден иска да откупи обратно имението на баща си “Невърленд”.

Когато преди 5 години Майкъл Джексън почина, той остави дългове заради разточителния си начин на живот и скъпата поддръжка на “Невърленд”. Сега той е богаташ, макар и мъртъв. Заради скока в продажбите на звуконосители в момента състоянието му се изчислява на 2 милиарда долара (1,5 милиарда евро).

Децата му засега получават само щедра издръжка. Първата част от наследството им се полага, когато всеки от тях навърши 33 години. Останалото – за 40-годишнината им.

Вън от съмнение е, че те биха се разделили незабавно с милиардите, ако можеха да върнат баща си Майкъл Джексън. Но не може.