Скандал с детска книжка избухна в Холандия. В нея една от задачите е да се оцвети... Хитлер. Изданието се разпространяваше във верига магазини Kruidvat, но след оплаквания бе незабавно изтеглено, а компанията се извини на клиентите си, съобщава АП.

За скандалните детски книжки за оцветяване се разбра след като възмутени родители започнаха да протестират в социалните мрежи и се оплакаха пред управата на веригата магазини. Една от рисунките в детската книжка изобразява Адолф Хитлер с пречупен кръст на ръкава и вдигната ръка за нацистки поздрав.

Фигурата на Хитлер е разделена на много малки полета, които трябват да бъдат оцветени.

Говорителят на компанията заяви, че дълбоко съжалява за този инцидент. Той определи картинката като напълно неуместна в детските книжки.

От търговската верига  ще направят разследване, за да научат как се е стигнало да неприятния инцидент. Книжките са били пуснати в продажба в понеделник, 3 април, и веднага са изтеглени, съобщават още от фирмата.

От там уверяват, че ще върнат парите на гражданите, които са купили от скандалните книжни издания. Не е ясно колко от тях са били продадени.