Преговорите за съставяне на правителство между "Обединените патриоти" и ГЕРБ продължават и днес на трета официална среща в Народното събрание.

Първи на задния вход се явиха атакистите Миглена Александрова, Станислав Станилов и Десислав Чуколов, предвождани от лидера си Волен Сидеров. Те влязоха в сградата на парламента малко след 11,30 ч.

Малко преди началото на срещата в 12 ч. пък пристигнаха "патриотът" Юлиан Ангелов и лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

От ГЕРБ в преговорния екип са Цветан Цветанов, Владислав Горанов, Томислав Дончев и други. Те явно са пристигнали в сградата на Народното събрание още по-рано. Лидерът на НФСБ Валери Симеонов е влязъл през другия вход на сградата, обясни Каракачанов.

След петъчните преговори и двете страни бяха оптимисти за преговорите, като отбелязаха, че остават едва няколко различия в целите на партиите. "Обединените патриоти" са твърдо против мажоритарния вот, който хората на Борисов искат да наложат дословно по референдума, иницииран от Слави Трифонов, но това нямало да е проблем да се реши в зала, отбеляза Каракачанов.

Друг казус, за който вероятно ще се преговаря и днес, е сериозното увеличение на минималната пенсия на 300 лв., обещание на патриотите, което те не успяха да прокарат в миналото Народно събрание. За него обаче се търси компромисен вариант.

По отношение на състава на кабинета е постигнат консенсус за това кой ще е премиер - Бойко Борисов. Но не е обсъждано нито едно друго име за министерските места, твърдят упорито преговарящите.