Американският боксьор в тежка категория Кевин Джонсън планира да си тръгне от София с два сувенира след мача срещу Кубрат Пулев на 28 април в "Арена Армеец".

Първият е Интерконтиненталната титла на Световната боксова асоциация (WBA), притежател на която е Пулев.

"Този колан е мой, сигурен е 37-годишният здравеняк от Ню Джърси. - Пулев е страхотен боксьор, също като мен, но няма съмнение, че ще му взема колана. Това е важен мач за мен. Ако го спечеля, ще се върна на голямата сцена и отново ще съм в битката за световните титли".

"За първи път ще съм в България, но чувам, че жените там са много красиви, така че се вълнувам. Искам да се оженя там. Ще си намеря момиче и ще се прибера у дома с нов колан и нова жена", все така уверен е Джонсън.

На предстоящия двубой на 28 април Кубрат Пулев за първи път ще защитава своята Интерконтинентална титла на Световната боксова асоциация (WBA), която спечели в сблъсък с бившия световен шампион Самюел Питър в зала "Арена Армеец" на 3 декември 2016 г. 

За Кубрат Пулев (24 победи, 1 загуба, 13 нокаута) ще е изпитание срещата срещу бившия претендент за световната титла Кевин Джонсън (30-7-1, 14 нокаута). През 2009 г. американецът изигра 12 рунда срещу Виталий Кличко за WBC и загуби по точки, а оттогава е излизал на ринга и срещу Тайсън Фюри, и Антъни Джошуа. Той бе победен от Фюри през 2012 г., а с Джошуа боксира на 30 май 2015 г.

Британецът, който е претендент за световната титла срещу Кличко на 29 април в Лондон, спечели с технически нокаут във втория рунд, след като два пъти свали своя съперник. Сред срещата с Антъни Джошуа ветеранът има само един мач - победа над Джамал Уудс на 11 март тази година.

По повод заканите на Джонсън, Кубрат Пулев обяви следното:

"По принцип на подобен род нападки имам един и същ отговор: хубаво е човек да иска, но да може да го направи и наистина да го направи, са коренно различни неща. С Ули Вегнер продължаваме да работим усилено и върху защитата. Успяхме да подобрим доста неща и мисля, че на Джонсън ще му бъде изключително трудно да ме достигне. Колкото до конкретната закана, че ще ме нокаутира... Какво да кажа, освен, че ще му остане една несбъдната мечта. Освен с поглед да успее."