И лидерът на "Воля" Веселин Марешки е бил засегнат от факта, че една компания държи повечето складове за горива в България, призна самият той в ефира на бТВ. 

"Когато направих опит да внасям горива, се оказа, че нямам къде да ги складирам, всички ми казаха, че нямат капацитет", заяви той.

И добави, че това означава, че първо трябва да изгради наново база и собствени складове, което ще отнеме 2-3 години. 

Марешки заяви, че Комисията за защита на конкуренцията не е открила доказателства за картел в горивата, което не е същото като да няма такъв. 

"Нямам информация как работят структурите в държавата, сега ще научим това", обясни той.

Според лидера на "Воля" коалиция между ГЕРБ и "Обединените патриоти" няма шанс да изкара пълен мандат, звучало "абсурдно":

"Програми през годините сме видели много. Мисля, че математически и чисто програмно коалиция ГЕРБ - патриоти не би издържала."

Той подчерта, че никой не го е търсил за преговори и отбеляза, че явно Борисов ще разговаря с него, след като се срещне с всички други формации.

"Тогава ще проверим дали ГЕРБ са център-дясно като нас и ако са, по-логично е ние да сме в коалиция", заяви той.

И отбеляза, че трябва да наричаме ОП "Националисти" - "нека си ги наричаме както са, не да ги обличаме като "патриоти" сега".

Марешки коментира и факта, че е председател на две партии, като отбеляза, че това не е незаконно и че е опитал да закрие старата формация, но не е имал законово как да го направи.

"Аз съм нормален, обикновен гражданин, нямам властови ресурси", подметна той в краткото интервю.