"Протестна мрежа" внесе писмо в Министерския съвет, в Президентството и в парламентарните групи на БСП, ГЕРБ, ДПС и "Атака" с искане за "незабавно определяне на точната дата на оставката на тази фалирала власт и незабавно изготвяне на точната пътна карта за провеждането на предсрочни парламентарни избори".

"Искаме да ги призовем да не чакат повече, а да си подават оставката. Виждаме някакви опити за задкулисни договорки. Никакво изявление от партиите няма, нито от Пламен Орешарски. С това нещо трябва да се приключи. Подавайте си оставката и избори на есен", заяви Виктор Стоянов от "Протестна мрежа" пред сградата на Министерския съвет.

Недоволните от правителството на Пламен Орешарски твърдят, че кризата в държавата е прераснала в катастрофа. Те припомнят, че са предупреждавали още преди година, че това е неизбежно.

"Протестна мрежа" твърди, че днес България е изправена пред "природно бедствие, което доказа липсата на държава; сериозен проблем в банковата сфера, който доказа липсата на държава; отказ за диалог с Европейския съюз по ключови за държавата въпроси като бъдещето на проекта "Южен поток" и Договора за еврофондовете за следващия програмен период, което доказа липсата на държава."

"Единственото, което управляващата коалиция в лицето на ДПС-БСП-АТАКА в тази една година доказа, е, че те са подвластни на личните амбиции на Доган Пеевски, който преследва политическа власт и икономически и медиен монопол на всяка цена, била тя и тотална разруха, и на имперските интереси на една друга държава, която преследва собствения си дневен ред на всяка цена, била тя и тотална разруха", пише още в писмото на "Протестна мрежа".

Преди четири месеца организацията внесе сигнал за "организирана престъпна група" срещу банкера Цветан Василев, депутата Делян Пеевски и новия политик Николай Бареков.