Къде ще отседнат лидерите на държавите от Г-20 по време на срещата им в Хамбург на 7 и 8 юли т. г.? Управата на луксозните хотели пази отговора но този въпрос като държавна тайна. Въпреки това вече е сигурно, че президентът на САЩ Доналд Тръмп и делегацията му са получили отказ да отседнат в хотел “Четири сезона”, съобщава в. “Хамбургер абендблат”.

Според източник на изданието отказът е заради мерки за сигурност. Поради тази причина се обсъждал вариант Тръмп да нощува в 5-звездния берлински хотел “Адлон”, където охраната е непробиваема. Президентският апартамент разполага дори с бомбоубежище. В непосредствена близост е и посолството на САЩ, мерките за сигурност в района са драстични.

Ако Доналд Тръмп отседне в “Адлон”, ще му бъде предоставен специален самолет за полети до Хамбург, за да участва в заседанията на Г-20.

От управата на хотела обаче са заявили, че до този момент няма постъпила молба за резервация. Според силите за сигурност всички делегации, пристигнали за форума, ще нощуват в Хамбург.

Организацията е поверена на външното министерство в Берлин. Оттам обаче се съобразяват с желанията на делегациите при избор на хотел.

Руският президент Владимир Путин също е пожелал да нощува в “Четири сезона”, но и на него му е било отказано, твърди “Хамбургер абендблат”.

Засега било сигурно, че германската канцлерка Ангела Меркел ще отседне в луксозния хотел “Атлантик Кемпински”, разположен на брега на река Алстер. В “Хилтън” ще бъдат настанени делегациите на Бразилия, Великобритания, Виетнам и Индия.

Нужни са 9000 хотелски апартамента и стаи

За времето от 6 до 9 юли т. г. са необходими 9000 апартамента и стаи.

“Заявките за настаняване в 5-звездни хотели в Хамбург, и то предимно в апартаменти, са повече от това, което можем да предложим”, казват за “Хамбургер абендблат” от агенцията “Интерплан”, ангажирана от Външно в Берлин да резервира нощувки за делегациите.

Изключено било по време на форума туристи и бизнесмени да намерят подслон. В целия район северно от река Елба нямало нито една свободна стая.

Който въпреки това държал да отседне в Хамбург във визирания период, трябвало да разчита на космически цени, и то в евтини хотели. Така например една нощувка на 7 срещу 8 юли в двузвездния хотел “ Ралщетер Хоф” в отдалечен квартал на Хамбург струвала 349 евро, и то без закуска.