Три експлозии в близост до автобуса на футболистите от "Борусия" (Дортмунд) счупиха прозорци и раниха леко един футболист около 19 часа в Германия днес. 26-годишният испански национал Марк Бартра е в болница, но става въпрос за леки порезни рани от счупените стъкла.

Все пак последните информации са, че на играча предстои операция на китката. Малко след инцидента вратарят на "жълто-черните" Роман Бюрки е вадил стъкла от ръката на Бартра.

Взривовете, чийто произход все още е неясен, са станали на 13 км от стадиона в Дортмунд, където "Борусия" трябваше да играе с "Монако" в четвъртфиналите на Шампионската лига, съобщи местната полиция в туитър.

Мачът е отменен, ще се играе утре от 19:45 ч. наше време. Феновете поседяха малко на стадиона, докато бе установено какво се случва и бяха информирани.

Между 40 и 50 души, включително целият отбор, треньорът и медицинският екип, са били в буса, когато са чути експлозиите. 

"В близост до автобуса на нашия отбор избухна бомба. Играчите са в безопасност. Няма опасност за присъстващите на стадиона. Моля, запазете спокойствие. В момента на стадиона се намират служители на службите за сигурност. По-късно ще има повече подробности", съобщиха от пресслужбата на "Борусия" малко след инцидента.

Германските власти обявиха, че експлозиите са били три. Поне за момента случката не се разглежда като терористичен акт, а по-скоро за атака на футболни хулигани или неонацисти. ДПА се позовава на източници от службите за сигурност.

А в часовете след взривовете половината свят изказа подкрепа и съпричасност за "Борусия". Още на трибуните - малко след като стана ясно какво се е случило, публиката на "Монако" започна да пее и скандира за "Борусия".

Премиерът на Испания Мариано Рахой пожела бързо оздравяване на Бартра, а към пожеланията се присъединиха футболни звезди, както и "Барселона", клубът, който даде път във футбола на защитника.