"Утре в 10,30 ч. ще приключим, малко ни остава от програмата и след това да минем на формиране на кабинета след празниците."

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на петия рунд преговори между партията му и "Обединените патриоти" за съставяне на коалиционно правителство. Срещата започна в 9,30 ч. днес. На нея се очакваше да започнат първите разговори по същество за състава на бъдещия кабинет. Това обаче се отлага за след Великден, стана ясно от думите на Борисов.

„На всички им е ясно, че ако не се състави правителство, а се отиде на нови избори, това не само е несериозно и тежко за държавата, не само е политическа криза, която ще има необратими последици в този момент, а и накрая ще рухне икономиката”, каза още Борисов. 

Лидерът от "Обединени патриоти" Валери Симеонов заяви, че от 18 точки в проектопрограмата за управление са останали само 5. След това заместникът на Борисов Цветан Цветанов обяви, че вече имало съгласие и по приоритетите на външната политика. В темата "образование" станало ясно, че обещанието за двойно увеличение на заплати на учителите остава, каза още Цветанов.

По думите му утре към 10 ч. трябва да са заключителните преговори по програмата и тя ще бъде представена в парламента.

От партията на Борисов сутринта в парламента дойдоха всички от екипа за преговори - Цветан Цветанов, Владислав Горанов, Томислав Дончев.

Валери Симеонов и Красимир Каракачанов днес сами защитаваха интересите на патриотите. Волен Сидеров влезе в сградата на парламента едва след 11 ч.

В 11 ч пък бе срещата между лидерите на ГЕРБ и ДПС - Бойко Борисов и Мустафа Карадайъ.

Бъдещият премиер разговаря с всички партии за националните приоритети пред бъдещия парламент. Вчера Борисов разговаря с лидерката на БСП Корнелия Нинова и с председателя на "Воля" Веселин Марешки.