След огромния успех на първата книга на превърналия се в легенда бивш кмет на Каварна Цонко Цонев издателство „Ентусиаст“ публикува и продължението „Кметълски истории. Катунът от Каварна“. Авторът и издателството за втори път организират подобаващо представяне на книгата на 20 април от 20 ч. в столичния Rock Bar Fans, на което се очакват знаменитости от българския елит и заклети рок фенове, допълват от "Ентусиаст".

На събитието ще присъстват "абонатите" Б.Т.Р., "Черно фередже", "Конкурент", Звезди Керемидчиев, приятели на Цонко и още куп хора, с които кметуването го е срещнало през годините.

Втората книга на дългогодишния градоначалник на крайморския град, голям фен на рок музиката и инициатор на всички издания на фестивала „Каварна Рок фест“, се явява като естествено продължение на „Кметълски истории“, в която авторът в 14 глави повдига завесата над интересни случки извън сцената с едни от най-великите рок музиканти, идвали в България. Цонев споделя свои съкровени спомени и разкрива в непозната светлина световни звезди като Рони Джеймс Дио, Глен Хюз, Алис Купър, Николай Расторгуев и много други.

В „Кметълски истории. Катунът от Каварна“ Цонко Цонев започва историята си от мястото, на което я е приключил с първата си книга – турнето на Галактическия катунджия, последвало трите представяния в София, на което се е срещнал с неутолимото любопитство на публиката за още факти от сцената и задкулисието на фестивалите и концертите в Каварна.

Именно това любопитство е факторът, който накланя везните към написването на втора книга. Цонев се среща с почитателите на рока из цялата страна и в крайна сметка се убеждава, че „Катунът живее и диша“. Затова той винаги се обръща към гостите на представянията с фразата:

„Преди вие идвахте при нас, сега аз дойдох при вас.“

Случилите се през последните години събития в Каварна са разпалили пожар, който не може да бъде погасен лесно.

След вълнуващото описание на миналогодишното си турне Кметъла насочва историята си към разказ за гостуванията и концертите на величия от ранга на „Дийп Пърпъл“, UFO, „Скорпиънс“, Йорн Ланде и българската банда „Конкурент“. Сладкодумният рокаджия посвещава цяла глава от книгата си на най-забавните куриози от опита му като домакин, а последната част от „Кметълски истории: Катунът от Каварна“ посвещава на града, който разцъфтя през неговото управление – Каварна.