Британският комик Джон Клийз ще участва в нов сериал по Би Би Си. Това ще е първата му продукция за британската национална телевизия от 1979 г., когато беше част от „Фолти Тауърс“, пише БГНЕС.

Звездата на „Монти Пайтън“ ще участва в комедийния сериал „Едит“, въпреки че в миналото обеща никога повече да не работи с държавната медия. Заедно с него в продукцията ще участват Алисън Стедман и носителят на БАФТА Джейсън Уоткинс.

„Това са най-приятните сценарии, които са ми изпращали от най-малко 100 години насам“, казва Клийз (77 г.) за новата си роля. „Също така ще е особено приятно да работя с Алисън отново, след като обединихме сили в Clockwise (1987 г.) преди толкова време“, допълни актьорът.

Новият сериал разказва историята на Фил (Клийз) и неговата любима Едит (Стедман). След дълго ухажване овдовялата Едит се съгласява да се омъжи за Фил и двамата планират да напуснат страната.

Историята се заплита, след като 50-годишният син на Едит Роджър (Уоткинс) се мести да живее при тях, след като губи работата и съпругата си.

Клийз неведнъж е изразявал негативното си мнение по отношение на Би Би Си, като дори е заявявал пред издания, че не би работил отново за медията или за която и да е било друга телевизия.