"Реал" (Мадрид) взе ключова преднина пред "Байерн" (Мюнхен) в четвъртфинала на гигантите в Шампионската лига - 2:1 стадион "Алианц Арена". "Белите" спечелиха така, както обикновено го правят германци - с обрат и след като смачкаха съперника си след почивката.

Реваншът е идната седмица на "Бернабеу". "Байерн" избегна разгром и съхрани шансове за реванша, но ще му бъде много трудно на стадиона на един от големите си съперници в Турнира на богатите.

Началото бе по-добро за "Реал", но постепенно "Байерн" напипа ритъм. В 25-ата минута Артуро Видал откри резултата с глава. Мюнхенци имаха добри атаки, но най-много съжаляват за пропуснатата дузпа от страна на Видал, отсъдена несправедливо за игра с ръка на защитник на гостите.

При изпълнението изглеждаше така, сякаш чилиецът се прицелва в някой от публиката, а не във вратата.

След почивката и двата отбора излязоха преобразени - едните за лошо ("Байерн"), другите за добро ("Реал"). Още в 47-ата минута Кристиано Роналдо, който не сполучи в 2-3 ситуации през първата част, изравни с майсторски удар.

От възлово значение за крайния резултат се оказа изгонването на защитника на германците Хави Мартинес. Той набързо получи два жълти картона за нарушения срещу Роналдо и остави тима си с човек по-малко в 61-вата минута.

Нататък в атака имаше само един отбор - "Реал". Баварците трябва да благодарят на вратаря си Мануел Нойер, който имаше ден и извади куп ситуации под рамката си. Като се започне още от първото полувреме, когато изби в гредата удар на Карим Бензема.

Но дори Нойер нямаше какво да направи в 77-ата, когато Роналдо за втори път порази целта и стана първият футболист със 100 гола в Шампинската лига.

Малко преди края гол на Серхио Рамос правилно не бе зачетен заради засада.

В другия мач тази вечер "Атлетико" (Мадрид) победи с 1:0 у дома "Лестър". Единственият гол реализира Антоан Гризман от дузпа през първото полувреме.