Дъмбълдор на Джоан Роулинг има ново лице – това на Джъд Лоу. Актьорът ще изиграе младия Албус в продължението на „Фантастични животни и къде да ги намерим“ – поредица от света на Хари Потър.

Лоу тръгва по стъпките на Ричард Харис и сър Майкъл Гамбън, които бяха Дъмбълдор в оригиналните филми. В новия филм, който ще излезе по кината през ноември 2018 г., ще видим героя, преди да стане директор на магическото училище „Хогуортс“.

„Джъд Лоу е феноменално талантлив актьор, на чиято работа се възхищавам и нямам търпение най-сетне да снимаме заедно – коментира режисьорът на „Фантастични животни и къде да ги намерим 2“ Дейвид Йейтс. – Знам, че той брилянтно ще улови всички неочаквани аспекти на Албус Дъмбълдор в тези много трудни времена от живота му.“

В новия филм Джони Деп ще се завърне в ролята на тъмния магьосник Гелърт Гриндълуолд, който за кратко се появи и в първата част. Водещата роля и в този филм ще бъде на магизоолога Нют Скамандър - Еди Редмейн.

Роден в Лондон през 1972 г., Джъд Лоу има номинации за "Оскар" за ролите си в „Талантливият мистър Рипли“ (1999) и „Студената планина“ (2003). Актьорът играе и във филмите за Шерлок Холмс на Гай Ричи (като д-р Уотсън), а в началото на тази година го гледахме в сериала „Младият папа“ по НВО.

"Площад Славейков"