"Материалът, мисля, че е добър, който подписваме".

Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира общата програма с "Обединени париоти" за съвместно управление, чието изработване приключи днес.

"Винаги съм считал демокрацията като нещо свято. Най-доброто, което е измислила демокрацията са избори, в които народът си каза думата. Върнахме управлението с цел народът да може да се произнесе. По този начин на избори, демократични, бяхме подредени в парламента. Беше ни лесно да определим с кой ще управляваме. Трябваха много компромиси. Ние отстъпвахме в пенсиите, те отстъпваха в други неща. Винаги сме се водили от принципа "България над всичко", обясни Борисов. "Смея да кажа, че ако ние не бяхме направили тези компромиси. БСП и "Обединени патриоти" не могат да направят дори с "Воля" коалиция. Ние с ДПС не можем, с БСП не можем. Ако не се бяхме разбрали трябваше да отидем на нови избори и да се озовем в същата ситуация"

Той припомни, че отношенията между САЩ и Русия никога не са били по-лоши. И изтъкна, че е неприемливо българите в чудбина да бъдат лишени от право на глас.

"Утре е Разпети петък, не се работи, всички ще се мъчим. Без Господа нищо не може да се направи. Да карате внимателно. Българите свикнаха да пътуват по хубави магистрали", каза още Борисов.

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов изтъкна, че програмата е от 21 страници, защото целта е управлението да продължи 4 години до 2021 г.

"Беше изготвена в резултат на усилен и сериозен труд. В нея са заложени основните приоритети. Обединени сме твърдо около тази програма. Поемаме ангажимент да реализираме в рамките на това управление", каза Симеонов.

Той също изтъкна, че е не е имало много възможности за създаване на правителство

"Независимо от различията, които сме имали, ние сме длъжни в името и интересите на България да постигнем обща програма и да реализираме общо управление. Други варианти няма. За нас е недопустимо сътрудничество с ДПС. БСП и Воля са нереални, не може да се постигне мнозинство. Положихме усилия добросъвестно и отговорно, каза още Симеонов.