31 от общо 51 общински съветници в Пловдив одобриха приемането на 20,63% от капитала на "Международен панаир Пловдив" АД от държавата. В подкрепа на сделката гласуваха представителите на ГЕРБ, БСП и по-малките групи на "Кауза Пловдив", Земеделския съюз "Александър Стамболийски" и коалицията на Здравко Димитров. Против бяха само съветниците на "Съюз за Пловдив" на Дани Каназирева и двама представители на Реформаторския блок. Представителите на Патриотичния фронт се въздържаха. 

Решението на общинския съвет в Пловдив дава зелена светлина за довършване на цялата схема, която предложи Министерският съвет през миналото лято. Пловдив да приеме 20,63% от държавните акции в Панаира, а Варна да приеме още 29%. Община Варна пък ще размени този дял за "Дупката" в центъра на града, която е собственост на Георги Гергов. Така бизнесменът, който е в ръководството на БСП, ще придобие почти 80% от Панаира и ще има право сам предприема стъпки за увеличаване на капитала. 

Само преди девет месеца ГЕРБ в Пловдив бе против сделката.

Гласувалите "против" нарекоха сделката далавера. Преди два дни кметът на Пловдив Иван Тотев и бившият министър на културата от ГЕРБ обявиха заедно с Георги Гергов намерение за подписване на тристранно споразумение между общината, държавата и "Международен панаир Пловдив" АД, по силата на което Панаирът да отстъпи право на строеж за нова опера. 

Противниците на сделката нарекоха операта "смокинов лист", който да скрие далаверата. Иван Тотев призова съветниците да подкрепят сделката.

"Трябва да приемем акциите, защото това е търговско дружество, в което община Пловдив ще бъде партньор и ще запази Панаира. А моята задача е да си изкарам втория мандат и някой след 20 години да каже: „Искам да съм кмет като Тотев."