Григор Димитров записа трета поредна загуба от началото на сезона - 4:6, 6:1 1:6 срещу 386-ия в света испанец Томи Робредо на турнира в Маракеш. За жалост отличната форма на първата ни ракета от началото на сезона приключи бързо.

Днес той отстъпи на осминафинал от бившия №5 в света, като отново игра слабо. Сезонът му на клей тръгна с поражение, а бе поставен под №1 в схемата.

Димитров допусна пробив в седмия гейм на първия сет. След това двамата размениха по един сервиз гейм, а при 5:4 Робредо спечели на нула и дръпна в сетовете.

Във втория сет Григор отвърна. Той реализира брейк за 2:0, след което затвърди. До края българинът, подкрепян от солидна родна агитка на трибуните, нямаше особени проблеми и изравни сетовете с 6:1.

В решителната част обаче ролите се размениха, като преимуществото отново бе на страната на испанеца. Той проби на нула за 2:0. Гришо имаше шанс за рибрейк, но не се възползва от три брейк пойнта. Последва нов пробив, а езикът на тялото на българина показваше, че се е предал.

Той съумя да вземе само гейм в третия сет и преклони глава. Сега му предстои участие на турнира в Монте Карло от "Мастърс 1000".